2 Ocak 2012 Pazartesi

Edirne

Edirne Merkez
Edirne, Türkiye'yi Avrupa'ya bağlayan karayolu üzerinde kurulmuştur. Marmara Bölgesinin Avrupa yakasında yer almaktadır. Edirne bir sınır şehridir. Edirne, Tunca, Meriç ve Arda ırmaklarının buluştuğu düzlüktedir.
Edirne Haritası


      Edirnenin şehirlerarası telefon kodu "284" olup, Edirne plaka numarası ise "22" dir.
Edirne Gece Görüntüsü
       Edirne'nin iklimi, karasal iklimdir. Ege denizi'ne kıyısı olan güney kesiminde Akdeniz iklimi görülmekle birlikte, kuzeye doğru gidildikçe karasal iklimin sert kışları ile karşılaşılır.

      Edirne'nin toplam nüfusu 2009 verilerine göre 141.570 dir. Edirne'nin yüzölçümü ise, 6.276 km² dir. Denizden yüksekliği ( rakım) 41 metredir. Edirne'nin en önemli akarsuyu Meriç nehridir.


      Edirne'nin ekonomisi tarıma ve hayvancılığa dayalıdır. Edirne'de peynir çeşitleri, buğday, arpa, üzüm, ayçiçeği, pirinç, fasulye, nohut, şekerpancarı ve susam yetiştirilir.

     Edirne yöresinin Halk Türküleri, Ardında sümbüllü bağlar, Karakuşun yüksektendir oyunu, Kızılcıklar oldu mu, Püskül pencereden uçtu, Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar.
Selimiye Camii


     Edirne'nin komşuları, Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu ve Batı tarafı serhat boyu olduğu için Batıdaki komşuları Yunanistan ve Bulgaristan'dır.



     Edirne'nin ilçeleri; Uzunköprü, Süleoğlu, Meriç, Lalapaşa, Keşan, İpsala, Havsa ve Enez'dir.

     Edirne'nin en ünlü yemekleri, Satır köftesi, Mamzana, Ciğer sarması ve Rumeli Beğendisi'dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder