2 Ocak 2012 Pazartesi

Düzce

Düzce manzaraları
Düzce Türkiyenin Batı Karadeniz Bölgesinde yer almaktadır. Düzce'nin plakası "81" olup, Düzce'nin telefon alan kodu "380" dir.
Düzce Haritası

      Düzce'nin toplam nüfusu, 2010 yılı verilerine göre 338.188 olup, sadece şehir nüfusu 194.128 dir.
      Düzce'nin yüzölçümü, 3.641 km² dir.
      Düzce'nin coğrafyası şöyledir. Düzce ortası çukur ve etrafı dağlarla kuşatılmış ovalardan oluşur. Kuzeyi Akçakoca Dağlarıyla, Doğusu Bolu Dağlarıyla ve güneyi ise Abant Dağlarının uzantısıyla çevrilidir. Düzce ovası tarım açısından büyük önem taşımaktadır.
Türkiye Haritası

     Düzce'nin en önemli akarsuyu Melen Çayı'dır. Tarım alanlarının sulanması ve su taşkınlarından korunması için Küçük Melen Çayı üzerine Hasanlar Barajı kurulmuştur.
Düzce Plajı

     Düzce'nin iklimi, Karadeniz Bölgesinin kıyı kesimlerinde görülen nemli ama fazla sert olmayan iklim hüküm sürmektedir. Bitki örtüsü bakımından Düzce zengin bir il sayılır. Kıyı kesimleri makilerle kaplıdır. Dağlar ise kestane, gürgen, kayın ve meşelerden oluşan ormanlarla kaplıdır.
Efteni Gölü

  Düzce'nin 8 ilçesi, 3 Beldesi ve 280 tane de köyü bulunmaktadır. İlçeleri : Düzce Merkez, Akçakoca, Cumayeri, Çilimli, Gölkaya, Gümüşova, Kaynaşlı ve Yığılca'dır

Konuralp Düzce

     Düzce'nin komşuları ise şunlardır: Bolu, Zonguldak, Ereğli, Karadeniz ve Sakarya'dır.

Düzce Şehir Merkezi

     Düzce'nin en ünlü yemekleri, Arnavut Böreği, Şıl Börek, Göbete ve Mantısı, Katlama, Sarı Burma ve Su Böreği, Boşnak Böreği ve Tatlısı, Gözleme, Höşmerim ve Tavuklu Keşkeği, Lepsi, Mamursa ve Halujları, Kara Lahana Yemeği ve Mısır Ekmeği sayılabilir.
Düzce tatlı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder