25 Mayıs 2013 Cumartesi

Van Kedisi


 İpeksi beyaz kürkü, çoğunlukla farklı renklere sahip (bir gözü mavi, diğeri kehribar) gözleri, mükemmel avcılık yeteneği ve suda oynamayı sevmesiyle diğer türlerden ayrılan Van kedileri, tüm dünyada büyük bir ilgi görüyor. Eskiden Van'da hemen her evde bulunan kedilerin sayısı ne yazık ki giderek azalmaktadır. Nesillerini korumaya yönelik çalışmalar maddi imkansızlıklar yüzünden ne yazık ki çok verimli olamıyor.

Van Gölü


Van iline adını veren Van Gölü, Türkiye'nin en büyük gölü (3738 km²) . Dört taraı yüksek dağlarla çevrili Van Gölü'nün içinde Akdamar, Adır, Çarpanak ve Kuş adaları olmak üzere 4 ada bulunuyor. Sahil boyunca yapılaşma ile bozulmamış, yemyeşil bitki örtüsüyle sarılmış kıyıları görülmeye değer. Her mevsim her saatte farklı bir renk alan, gündoğumu ve günbatımının muhteşem olduğu gölden fotoğraf meraklıları çok mutlu ayrılıyor.

Nemrut Dağı ve Krater Gölleri

Nemrut Dağı, üzerinde barındırdığı dev heykellerin ve anıt mezarın yanısıra, dünyanın en muhteşem gündoğumu ve günbatışının seyredilebilir olmasıyla da ilgi çekici. Her yıl binlerce insan güneşin doğuşunu ve batışını seyretmek için Nemrut'a tırmanıyor. dolunay zamanı, güneş batarken ay doğuyor. Kaçırılmayacak bir doğa olayı...
       2.935 metre yükseklikteki Nemrut Dağı, volkanik bir dağdır. Krater alanı içerisinde büyükçe iki göl var. Biri soğuk, diğeri sıcaktır bu göllerin. Burası binlerce yıl önce patlamış, su giderini tıkayarak Van Gölü'nün oluşmasına sebep olmuş. UNESCO tarafından Dünya kültür mirası olarak ilan edilen Nemrut Dağı, çevresindeki Kommagene Uygarlığı eserleri ile birlikte önemli Milli Parklardan biri...
       Nemrut Dağı'ndaki dev heykeller ve tümülüs, Arsameia (Eski Kale) Yeni Kale, Karakuş Tepesi, ve Cendere Köprüsü Milli Park sınırları içerisinde yer alıyor.
       Bölgede her yıl Haziran ayında Kommagene Festivali yapılıyor.