14 Mayıs 2013 Salı

Kekova

Kekova
Depremlerden sonra bir kısmı su altında kalan Kekova Adası yatçıların uğrak noktasıdır. Doğa ile tarihin bütünleştiği ve turkuaz denizin binlerce koyla çevrildiği bir yeryüzü cennetidir Kekova. Tüm bölge Kekova Adasından dolayı Kekova adıyla anılıyor. Kekova bölgesinin bu koyları, her mevsimde doğal liman görevi üstlendiği için aynı zamanda yatçıların en favori kıyılarındandır. Kekova Adası depremlerle kısmen suya batmış olduğu için batık şehir olarak da anılıyor. Batık Şehir üzerinden teknelerle geçerken su altında kalan şehrin izlerini ve merdivenleri görebilirsiniz. Bölge koruma altına alınmış ve buradan dalmak yasaklanmış. İsmini Kekova Ada'sından alan bölge, irili ufaklı çok sayıda koyla çevrilidir.

Kaş Mavi Mağara



Mavi Mağara
Kaş'ın en popüler plajlarından Kaputaş'a 500 metre uzaklıktaki Mavi Mağaraya ancak denizden ulaşmak mümkündür. Mavi Mağara'nın en önemli özelliği; su altından yansıyan güneş ışığının oluşturduğu, yeşil ve mavinin neredeyse tüm tonlarını içeren ''Turkuaz''dır.

Kaş Patara Plajı

Patara
Patara, 18 km uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun kumsalına sahiptir. Koruma alanı ilan edilen Patara Plajı Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının üreme alanıdır. Üreme dönemlerinde kaplumbağaların ekolojik ortamlarının devamı için, koruma tedbirleri titizlikle uygulanıyor. Çölü anımsatan kumları, tertemiz denizi ve çam ormanlarıyla ünlü yöre, bünyesinde birçok sürprizi saklıyor. Patara Antik Kenti'nin büyük bir bölümü, rüzgârlarla bir yerden bir yere taşınan kumlar altında saklıdır.

Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi
Kelebekler Vadisi, dik ve derin bir vadi tabanındaki 10 hektarlık düzlükte yayılıyor. Küçük bir yeryüzü cenneti olan vadi, dünya gezginlerinin buluşma yeridir. Ölüdeniz'in yanıbaşında etrafı tepelerle çevrili bu ilginç kanyon adını, Temmuz-Eylül ayları arasında görülen ''Jarsey Tiger'' türü kelebklerden almış. Duvarlarının cennete dokunduğu söylenen Kelebekler Vadisi dik ve derin bir vadi tabanındaki 10 hektarlık düzlükte yayılıyor. Yaz-kış akan küçük şelale, geniş bir kumsal, tertemiz deniz, pırıl pırıl çakıl taşları ve çevreyi süsleyen pembe zakkum çiçekleri ile küçük bir yeryüzü cenneti olan vadi, dünya gezginlerinin buluşma yeridir.

Saklıkent

Saklikent
Bir doga harikasi olan kanyonun içinde 18 km boyunca benzersiz bir deneyim yasaniyor. Zeminde çamur rengi sular, yer yer odaciklar ve kademeli yükseklikler. Saklikent kanyonu, doga tutkunlarina dagcilik, yürüyüs ve yüzme gibi olanaklar sunuyor. Saklikent, yüksekligi yer yer 600 metreyi bulan benzersiz kanyonun içerisine gizlenmiş bir doğa harikası. Kayadibi Köyü sınırları içinde, Eşen Çayı'nın bir kolu üzerinde yer alıyor. Dimdik sarp kayalıkları, çınar ağaçları, pırıl pırıl akan coşkulu kaynak suları ile doğa tutkunları için dağcılık, yürüyüş ve yüzme olanakları sunan eşsiz bir doğa parçasıdır. Çayın üzerinde kanyon duvarına tutturulmuş tahta iskeleden ilerleyerek çayın patladığı yere ulaşılıyor. Bu noktadan sonra her 10 metrede değişik bir yapı sergileyen gizemli kanyonun derinliklerine doğru yapılan yolculukta zaman zaman gökyüzü görünmez oluyor. Tüm bu görsel şölen 18 km boyunca sürüyor.

Ölüdeniz, Fethiye, Muğla, Babadağ

Ölüdeniz
Babadag'dan yapilan sabah ve aksam uçuslari manzara agirlikli, ögle saatleri ise sicak hava akimlari ile uzun süreli uçuslar için elverislidir. Kiyilara kadar uzanan yemyesil çam ormanlari, içinde yesilin, mavinin ve morun her tonunun görülebilecegi ilik denizi ve uzun kumsali ile Ölüdeniz, gerçek bir doga harikasidir. Türkiyenin en dogal plaji olan Ölüdeniz'de pek çok spor aktivitesi ve etkinlik yapiliyor. Dünya Hava Olimpiyatlari, Türkiye Yelken ve Kürek Yarismalari bunlardan bazilari.

Ölüdenize Tepeden Bakmak
Babadag
Dünyada tandem parasütçülügü için en uygun ikinci dag olarak taninan Babadag, Ölüdeniz sahili üzerinde tüm görkemiyle yükseliyor. Babadag'dan yapilan düz bir uçus yaklasik 30 dakika sürüyor. Tecrübeli pilotlar, yükselen hava akimlarini degerlendirerek saatler süren uçuslar yapabiliyorlar. Amatörler ise buradaki egitmenler esliginde gökyüzünün keyfini çikarabiliyor.