13 Mayıs 2013 Pazartesi

Bodrum Yarımadası

Bodrum Yarımadası
Bodrum doğu ve batı limanlarının birleşmesinden meydana gelen yarımada üzerinde yükselen kalesi, iki limanın kıyılarına dizilmiş bembeyaz evleri, gümbetleri ve denize inan daracık sokakları, şöhreti dünyaya yayılmış yatları ve tersaneleri ile ünlü bir tatil yöresidir. Doğanın ve tarihin iç içe olduğu bu muhteşem yöre, su altı zenginlikleriyle de göze çarpıyor. Dünyanın 7 harikasından biri olan Mouselum da Bodrum kaynaklı; su altında gömülü, yüzlerce yıl önceki batık gemilerinin mirası ''amphora''lar da Bodrum yarımadasını keşfetmenin en keyifli yolu, civarındaki koyları ve kıyı köylerini Bodrum limanından veya yerel limanlardan kalkan günübirlik gezi tekneleriyle dolaşmak. Bodrum'da suyun üstündekiler kadar altındakiler de takdiri hakediyor. yılın büyük bir bölümünde dalış olanağı sunan Bodrum'da çok sayıda balığın gözlemlenebileceği Büyük ve Küçük Resif, beyaz lekeli kırmızı ahtapotların sıkça rastlandığı Kurt Burnu boyları 1.5 metreye yaklaşan orfozları, iri lagosları ve baraküdaları ile su altı fotoğrafçılarını büyüleyen oraklar ve delikli, mağara en popüler dalış noktalarıdır. Bodrum Kalesi, dünyanın en önemli müzelerinden biri olarak kabul edilen su altı arkeoloji Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor.
Gümüşlük: Bodrum'un en sevimli beldelerinden biridir. Bodrum'un kentleşmesine karşın bu durumdan en az etkilenmeyi başarabilmiş yerlerden biridir Gümüşlük. Tamamen koruma altındadır. Yürüyerek geçilebilen Tavşan Adası, gün batımında keyfine doyulmayan manzarası ve mandalina bahçelerinin kattığı renk cümbüşü ile huzurlu ve sakin ortamları sevenler için ideal bir tatil yeridir.
Güvercinlik : Bodrum'a 25 km uzaklıkta yeşil ve mavinin iç içe geçtiği harike bir güzelliğe sahip bir koy'dur Güvercinlik. Güvercinliğin bu doğal ve doyumsuz güzelliği karşısında bulunan Salih Adasıyla zenginleşiyor.
Akvaryum : Gümbet'in batı ucunun sonunda bulunan küçük küçük koylar, önlerini kesen bir adanın da yardımıyla, kristal parlaklığında ve olağanüstü doğal güzellikte öyle bir su alanı oluşturuyor ki, bu şairane yeri halk, doğal olarak akvaryum diye adlandırıyor. 30 metre derinliğe kadar çıplak gözle görülebilen Akvaryum'a ancak teknelerle ulaşılabiliyor.
Gündoğan : Mandalina bahçeleri ile de ünlü olan Gündoğan, güzelliğini en doğal biçimiyle koruyan az sayıdaki koylardan biri. Tertemiz denizi ile dikkat çeken köyün görülmeye değer bir manzarası var.
Yalıçiftlik : Gökova Körfezi'nin girişinde yer alan Yalıçiftlik, yemyeşil bitki dokusu ve masmavi denizi ile Bodrum yarımadasının en güzel koylarından birine sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder