3 Ocak 2012 Salı

Elazığ

Elazığ Haritası İlçeler
Elazığ, Doğu Anadolu Bölgesinin yukarı fırat bölümünde yer almaktadır. Elazığın toplam nüfusu 2009 yılı verilerine göre 552.646 dır. Elazığ'ın yüzölçümü ise 9.153 km² yi bulmaktadır.
Harput Yolu


Elazığ'ın telefon kodu "424", palaka numarası da "23" tür.
Şehir Manzarası


Elazığ'ın komşuları; Bingöl, Tunceli, Malatya ve Diyarbakır'dır.  Elazığ'ın merkez ilçesi ile birlikte 11 ilçesi, 537 Beldesi ve 709 mezrası bulunmaktadır.
Harput Kalesi


Elazığ'ın ilçeleri; Elazığ Merkez, Ağın, Baskil, Karakoçan, Keban, Maden, Palu, Sivrice, Arıcak, Kovancılar ve Alacakaya'dır.
Çayda Çıra


Elazığ yapılan barajın etkisiyle karasal iklimden ılıman iklime geçiş yapmıştır. Önceleri çok soğuk ve karlı geçen kış mevsimi, eskiye nispetle daha ılıman geçmektedir.
Elazığ İli


Elazığ'ın ekonomisi tarıma, sanayiye ve ticarete dayanır. Tarım alanında yetiştirilen bitkiler, buğday, arpa, pirinç, şekerpancarı, tütün, fasulye, nohut, mercimek, soğan, sarımsak, pamuk, üzüm, elma, armut, kayısı, ceviz, badem ve dut olmak üzere zengin bir çeşit vardır.
Harput

Elazığ'ın topraklarında bol maden bulunur. Bunlardan bazıları bakır, krom, simli kurşun ve betonit'tir.
Keban Barajı


Elazığ'ın en ünlü yöresel yemekleri; Mukaşerli, fodula, patila,püsün, kaburga, kara kavurma, kellecoş, kofik dolma, kapama, taraklık, kızartma, şiş kebabı,tas kebabı, keklik, kuzu kızartması, işgene, büryan, tava, güveç, ciğer kebabı, paça ve daha bir çok çeşit bulunmaktadır Elazığ mutfağında... Zira Elazığda üç öğün dışında yatsı ve kuşluk olmak üzere iki öğün daha sofra açılmaktadır.

Elazığ yemek Kofik Dolma