7 Ocak 2012 Cumartesi

Hakkari

Hakkari Haritası

Hakkari, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesinde yer almaktadır.

Hakkari Merkez


Hakkari'nin telefon kodu, "438" olup, Hakkari plakası "30" dur.
Hakkari Resimleri



Hakkari ili Türkiye'nin tam tamına güneydoğu köşesinde yer almakta olup, komşuları Doğusunda İran, Güneyinde Irak, Batısında Şırnak ve Kuzeyinde Van bulunmaktadır.
Hakkari Cafer Kule


Hakkari'nin nüfusu 2010 yılı verilerine göre 251.302 kişi olup, yüzölçümü ise 9.521 km² dir.
Hakkari Doğa Manzaraları


Hakkari'nin ilçeleri: Hakkari Merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca olmak üzere 4 tanedir. Hakkari'nin en yüksek noktası 4.150 metre yüksekliğindeki Cilo dağı tepesidir. Hakkarinin en büyük akarsuyu Zap Nehri'dir.
Hakkari Mesire Yerleri


Hakkari'nin en önemli geçim kaynağı sınır ticareti ve hayvancılık iken silahlı çatışmalar yani terör yüzünden son yıllarda hayvancılık gerilemiştir.
Hakkari Doğa Manzaraları


Hakkari'de Karasal iklim hüküm sürmektedir. Kışları soğuk ve sert, yazları sıcak ve kurak geçer. Hakkari'de dağların doruklarında  genellikle göller vardır. Bunların en büyüğü Gelyana Gölü'dür.
Şemdinli


Hakkari'de kök boya ile yapılan kilimler ve yünden örülen çoraplar yerli halkın bir çoğunun geçim kaynağı haline gelmiştir.
Hakkari Sat Gölü


Hakkari'nin en ünlü yöresel yemekleri arasında bulgur, pirinç ve mısır karışımından yapılan katı ayran çorbası Gulul, bir de işkembe ve bumbar dolması olan Kepaye sayılabilir.
Hakkari Dağlarında Leopar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder